Hjortø

Lille ø - stor natur

Hjortø Havnefest

I forrygende godt vejr fejrede Hjortøboerne sammen med vennerne fra Drejø og Skarø endnu engang sommerens komme sammen med Black Batmen for fuld skrue.

Alle medbringer egen grillmad og drikkevarer.
…og så går det løs med Black Batmen et par timer

Brandøvelse

Kun den hårde kærne deltog i årets brandøvelse.

Til gengæld blev det nye grej afprøvet. og systemet fungerer fortrinligt (når først der åbnes for benzinen til pumpen😉).

Men det er ganske enkelt. Flydepumpen skubbes ganske enkelt ud i vandet og startes når der er monteret en enkel slange og fordeler. Vi fik også testet den nye boosterpumpe, som anvendes, hvis vi skal meget langt. Systemet tåler også saltvand, så vi kan også hente vand i havnen eller ved Kappel.

Der er planer om, at etablere en vandbeholder på en trailer på øen, så brandslukning vil kunne ske meget hurtigt og effektivt.

Påske 2024

Så er det atter ved at være tid til påske. Det betyder naturligvis generalforsamling og æggekogning om lørdagen den 30. marts fra kl 11 af, men også oprydning om fredagen.

Grundet stormfloden til efteråret, samt at Arne har fået udarbejdet og bestilt nogle flotte nye plancher til Fiskhuset, har bestyrelsen udarbejdet følgende opdeling af opgaver. Man skal være velkommen til at hjælpe hvor man lyster.

  • Rengøring af Fiskhuset (ledt af Else-Marie)
  • Opsætning af nye plancher (Arne)
  • Check af sheltere (Else-Marie)
    • Samle brænde (Hans)
  • Strandrensning (Rikke og Hans)
  • Fortæring og forkæling (Mette)

Angående generalforsamlingen, så fokuseres der i år på reetablering af diger, kloakken, og møllevejen. Der vil også være mulighed at blive medlem af bestyrelsen, da Mette og Arne giver bolden videre.

Skulle man have andre idéer eller ting man gerne vil have vendt, skal man være velkommen at sende en besked til Arne eller bestyrelsen.

Med det sagt, så kommer vi jo til det vigtigste: Æggekogning og hygge.
Her er der vel ikke så meget at sige, andet end at foreningen vil forberede diverse godter til forplejning samt æg.

Vi ses til påske!

Køerne forlader øen efter stormfloden

Efter stormfloden er der løbet saltvand i de fleste vandingssteder på øen. Derfor bliver køerne hentet nu.

Det var dog en lille udfordring, da køerne skulle forcere den oversvømmede Brovej til havnen.

De dygtige kodrivere klarede dog udfordringen og køerne er nu tilbage på Tåsinge for vinteren.

2 meter høj stormflod

Natten mellem den 21. og 22. Oktober 2023 var der stormflod på godt 2 meter og 5 centimeter og med vindhastigeder op mod de 27 m/s. Hjortø står dog stadig, og vandet nåede heldigvis kun næsten op til Fadersminde og det gamle majeri.

Udover de eventyrlige midnatssammenkomster på havnen af de tilstedeværende, så var der to turister der lå i havn under stormen, og efter en ret eventyrlig nat til den 20. endte ud med at overnattede de kommende nætter i det gamle købmandshus. Man skal ikke sige at vi ikke er imødekomne her på øen, da de også fik tilbudt underkomst i forsamlingshuset og hos Fadersminde.

Diget synes at have taget skade flere steder, og er brudt hos Horsekæret. På trods af dette, synes diget at være yderst effektiv i at holde vandet inde på den østlige side af øen. Flere sluser er blevet frigjort og tømmer nu øen over de kommende dage.

Man kan foreløbigt se et par billeder og videoer af stormfloden på øen på følgende link: https://e.pcloud.link/publink/show?code=kZzHRsZYHtTEXztLn7MDpEO8Xa6BuaX5dlV

« Ældre indlæg

© 2024 Hjortø

Tema af Anders NorenOp ↑