Strandtudser


DSC 0424

På en smuk sommerdag kom Lene Rasmussen fra Københavns Zoo og fik med hjælp fra Hjortøboerne sat 30 fine små strandtudser ud i Hjortøs natur.

DSC 0428

Tudserne er opfostret i zoo og det er med en vis smerte, at Lene nu må sige farvel til de kære små, da mange af dem sikkert ikke klare strabadserne og hejrerne i Hjortøs vilde natur.

DSC 0431

Se, er de ikke fine?

DSC 0436

En større flok samledes efterhånden og drog på safari ud over stepperne.

DSC 0438

Vi vil også med.

DSC 0442

Det ideelle sted er fundet, hvor tudserne kan gemme sig om dagen og gå på jagt i natten efter lækre insekter og bænkebiddere. Da Lene fortalte dette, var der flere af selskabet, der var klar til at snuppe et par stykker med hjem i boligen.

DSC 0444

Alle tudser har et unikt mønster på maven. Lene har fotograferet dem alle inden udsætningen. Så møder du en strandtudse på Hjortø, skal du vende den om på ryggen, tage et billede og sende det til hende.

DSC 0445

De kan godt aes og er ikke spor slimet.


DSC 0448
DSC 0449

Farvel lille ven.

DSC 0451

Alle fik lov at sætte en tudse ud.

DSC 0456

Så var der oplæsning af Bent Turøes drama om Nissepigen og den fæle skruptudse, inden alle samledes til en forfriskning på Gitte og Anders's gård.

DSC 0458

Forrest i den hvide stol, Gitte Svendsen, derefter uret rundt, Anne Bannik, Kjell Ole Rasmussen, Bent Henningsen, Anne og Lene Rasmussen (Kbh.Zoo), Gurli Elbækgaard, Lise Gjedsted, Else Marie og Finn Klerens, Anders Svendsen, Andreas (feriegæst), Stine Klerens, Signe Rand, Alfred (feriegæst), Ann (feriegæst og mor til Alfred og Andreas)© Hjortø